Kopper med personlighet

tekopp,torpedes
Tekopp som er reparert og bare til hjemmebruk

Jeg har aldri vært særlig opptatt av bruksting. Har igrunnen alltid valgt det bort, da jeg alltid har vært mer interessert i bilder og skulptur.
Kanskje jeg begynner å bli voksen, for plutselig satte jeg igang med et koppeprosjekt. Og siden jeg ikke kan dreie, så valgte jeg støping som produksjonsmåte.

Men før jeg kunne begynne med selve støpingen måtte det jo lages en modell. Peer-Bjarne satte seg på dreieskiva og dreide modellen. Så var det bare å lage støpeformen og vente på at den skulle tørke.
Jeg bruker stengods støpeleire, og glasurer for 1220 grader. Koppene må vel kunne kalles tekopper, da de er ganske store og åpne. Det er kopper med og uten hank. Hankene er trukket, noe som ikke er lett da støpeleiren er vanskelig å jobbe med.
Jeg glaserer koppene innvendig, foreløpig har jeg brukt hvit eller blå glasur. Utenpå pensler jeg på glasur, og sprayer over transparent glasur. Vi har også laget noen kopper med bildedekor. Vi var så heldig å få bruke Bjarne Eiesland Moens tegninger og laget dekaler av dem. Dekaler er keramiske klistrebilder. Dekalene fikk vi laget hos Waldemar Ellefsen
Det begynner å bli endel kopper, og det har vært mye å lære. Det er så mange store og små triks som skal læres og beherskes. Det går fremover, men er redd jeg aldri blir utlært!

%d bloggere liker dette: